onsdag 20. februar 2013

Smil til verden og verden smiler til deg :)


Smil er et grunnleggende følelsesuttrykk og en grimase hvor mange av musklene i ansiktet trekkes sammen. Spedbarn begynner å smile omkring seks uker gamle, ofte når de ser andre ansikter.
Smil brukes som oftest for å uttrykke glede og vennlighet, og smilet tolkes derfor vanligvis positivt over hele verden. Å smile gjør at hjernen produserer mer endorfin, som i sin tid minsker smerte. Det finnes flere typer smil, både med åpen og lukket munn. De fleste mennesker ser intuitivt forskjell på et «ekte», oppriktig ment smil og et «falskt», tilgjort smil, og tolker følelsene hos andre mennesker riktig. Et hjertelig smil vises i hele ansiktet, også i «smilende» øyne, og ikke bare i oppadvendte munnviker eller blottede tenner.
Kilde: Wikipedia


Idag har jeg vært på kurs på Oasen, senteret der jeg jobber. Kurset er om Salg og service, så det tenkte jeg var tja helt greit. Vil si forventningene mine var midt på tre(dette måtte jeg faktisk svare på;) ), så jeg var vel ganske åpen..
Coachen var en kul type, østlending som er bosatt i Australia. Var først skeptisk til han, men han var veldig morsom og flink til å gjøre oss oppmerksomme på div så den skepsisen forsvant etter noen minutter!
 Altså nå skal jeg IKKE fortelle dere alt han sa, det kan du få gå på kurs å lære selv;)
 Men noe av det jeg satt å tenkte på da og nå var det å bestemme seg for å være positiv hele tiden. Går det an? Livet byr på mange oppturer OG nedturer, kan vi takle alt positivt? Er jeg en negativ eller positiv person? Er det lett å låse seg i at livet er vanskelig og at det da er lett å "gi opp"?

Jo jeg tror egentlig det.. Men det er noe en må jobbe med, skjer ikke over natta.. Faktisk så jobber jeg mye med meg selv om det å ikke la meg knekke når jeg får en ny nedtur. Bli sterkere. Glede meg over oppturene. Tenke JEG KAN. Ikke alltid det fungerer, men jeg er ihvertfall bevisst på det:) For jammen er det slitsom å være trist og negativ, suger masse energi..

Bloggen er f.eks noe positivt for meg. Jeg kan vise noe jeg er fornøyd med, eller IKKE fornøyd med hvis det skulle være et behov.. Jeg kan få ut litt frustrasjon om tja min mann som hater hvitt mens jeg elsker det??
 Og er det noe blogging virkelig bidrar med er å gjøre meg glad når jeg får positive tilbakemeldinger<3 Ros er jo noe en aldri kan få nok av, og det er veldig kjekt å gi og:)

En fin ting coachen sa var at vi skulle smile og hilse på alle som om vi kjente dem. Selvsagt veldig viktig i service bransjen, men og i livet generelt. Dette er forresten helt vanlig i Australia;)

Ha en strålende flott dag!!3 kommentarer:

 1. Så interessant kurs,er jo greit å lære litt sjølv om det ikkje alltid er lett å praktisere det,noken mennesker er født positive og tar lett på ting,eg har ei som ser fort svart på alt og tenker fort negativt men ho andre er positiv og ser glede i ting og er fornøyd..rart det der men det å smile og kanskje sei et positivt ord til folk er bra:)
  Men er litt ekkelt når ein seier hei og dei ikkje seier hei tilbake,lure litt eg då!

  Fin kveld til gode deg!
  Klem fra Lillian

  SvarSlett
 2. Viktige ting dette her. En bestemmer selv hvordan en vil ta ting, men det er ikke alltid like lett å være positiv :)

  Takk for kommentar inne hos meg.

  SvarSlett
 3. Hei høpp!

  takk for fine ord fra deg inne hos meg:)

  Her var det mange kloke ord jeg tar med meg videre.9

  Ha en fin helg når den starter i morgen:)

  Klem Linda:)

  SvarSlett

Legg gjerne igjen en liten hilsen, da blir jeg glad ♥
Klem fra Charlotte