torsdag 31. januar 2013

Lønningspils på fruen sin måte...

Etter å ha følt seg lutfattig noen uker nå, var det godt å få lønn. Ikke så kjekt med de dumme regningene, men men..

Jeg og Camilla har hatt en Haugesunds tur idag, dvs blodprøver.. Og vet du hva?? De dumme tallene har snudd!! Etter å ha vært nervevrak noen uker, er jeg nå "10 kg lettere"( gud kunne ønske det var skikkelige kg..)<3 Har en flott lege på sjukehuset,og hun gledet seg med meg:) Se der du, Teddy II er en lykke bamse<3

Tilbake til lønna;) Mannen har innimellom lønningspils. Jeg har igrunn ikke noe sånn behov, men å lure seg inn på interiørbutikker, det behovet har jeg ALLTID*knis* Fast bestemt på å bruke litt vett idag!


Nå har jeg funnet frem maling, så hvitt skal det bli!


Flott krukke fra Brun'o 89,- og orkidè fra Rema til 59,-


Lysestake og kubbelys fra Kremmerhuset til 150,- og kort fra Søstrene Grene til 3.60,-

Skulle likt å se en pubrunde som kostet 300,- eller hva??;)

Ha ein flotte dag<3Når livet gir deg en smell, er humoren en god støtdemper.
 

onsdag 30. januar 2013

Heisann:)

Responsen etter at jeg la ut om Teddy har vært over all forventning:)
Ikke mindre enn 8 Teddyer ble vi tilbudt, og jeg vil bare si tusen hjertelig takk:))

Vi takket ja til den første vi ble tilbudt, og det viste seg å være ei jeg kjenner:))

Nye Teddy har vært en pyntebamse, så er nok råklar for litt kos!

Når jeg viste Milla bilde av bamsen fikk hun tårer i øynene og sa at kanskje hun ikke fikk så mye mareritt nå<3

Imorgen har hun IGJEN kontroll på sykehuset(krysser fingrene for de rette tallene denne gang!!), så da skal Teddy II få sin generalprøve:)Da ønsker jeg alle en god kveld, jeg har fått nytt Rom 123 i posten-juhuuu!!

søndag 27. januar 2013

Noen som har en Teddy??

Dette er Teddy.
 Milla fikk han når hun var liten. Når hun 5 år gammel fikk Leukemi ble han en viktig bamse, en trygghet og trøst. Fikk mangen bamser mens hun var syk, men ingen slo Teddy. Han har måttet ha mangen operasjoner selv, men det gjorde han jo bare mer sjarmerende<3
Selv etter hun ble frisk har hun tviholdt på han.. Desto eldre hun ble måtte vi begrense det til kun til sjukehus kontroller.
Men..
En dag lurte hun han med seg på skolen.. Der har noen sett Teddy og tatt han.. Nå er han borte vekk, og det synes vi alle er sårt..
Jeg vet det var enten Kid eller Princess som solgte de for lenge siden..
Så som et tappert forsøk spør jeg om det er noen som kan hjelpe meg med Teddy II?

Mail adressen min er charlotte@mosbron.com

Hva gjør vi vel ikke for ungene<3

Søndag


Søndag er siden 1973 i Norge regnet som ukas siste dag (ISO 8601), mens den i andre land regnes som ukas første (etter blant annet kristenjødisk og egyptisk tradisjon). Navnet søndag kommer av norrønt sunnudagr (solens dag).
Ifølge kristen tradisjon og lov om helligdager og helligdagsfred[1] er søndagen en helligdag i Norge, og en dag for hvile. Den representerer Kristi oppstandelse på tredje dagen og er derfor den viktigste fest- og gudstjenestedagen i de fleste kristne kirker.
En måned som har søndag som sin første dag, vil få en fredag den 13.
Wikipedia

Så liker du fakta? Er gift med et vandrende lesikon jeg føles det av og til ut som;) Suger til seg all mulig fakta, men sliter litt mer med sånn viktige ting som når jeg skal i klubb f.eks..
Men ungene synes jo pappen er kjempe smart, og det er jo bra:) Lurer i grunn på hva de synes om meg da??  Blir kanskje ikke like imponert over at ting bytter plass til hver enn tid? Og at jeg "maler alt hvitt".. Joda tror nok de liker meg og, jeg har tross alt gitt dem livet;)

Inatt ble Milla atter en gang syk, 3 gang på en måned.. Feber og hodepine.. Fikk tatt vekk vondten med smertestillende, så hun har hatt en grei dag etter det..
Iris har nesten mistet stemmen, så hun ønsker å gå på sykehuset for å få vekk whiskeystemmen-haha.. Men ellers full i fart..
Elias er og forkjølt, men stopper der heldigvis..

Jeg har holdt søndagen som hviledag idag, for en skal jo det?? Har blitt hekta på en av seriene jeg leser(8 totalt*stønn*) som har samlet seg litt opp.. Så nå holder jeg på med bok 4 siden igår.. Derfor må jeg faktisk ha lesepauser, ellers så blir INGENTING gjordt her i huset.. Står og leser mens jeg lager middag liksom..

Og så er jeg skikkelig snopesjuk..

 Godt vi hadde rester ikke sant?

Ha ein fine søndagskveld<3

lørdag 26. januar 2013

Lørdag


Lørdag er ukas sjette og nest siste dag. Lørdagen inngår i helga, og ses derfor normalt på som en dag for avslapping.
Navnet «lørdag» kommer av det norrøne laugardagr, («vaskedag») og var tradisjonelt dagen man utførte rituelle vaskeseremonier.[1]
jødisk tradisjon er lørdagen kjent som ukas siste dag, og dagen for sabbat. Sabbat går igjen i navnet for lørdag på tysk (samstag), fransk (samedi), italiensk (sabato) og spansk (sábado).
I følge den romerske kalenderen er lørdagen Saturns dag, derav det engelske navnet Saturday.
I den vestlige verden blir lørdag sett på som en uformell festdag. Barn får ofte lov av foreldrene sine til å spise slikkerier på kveldstid (lørdagsgodt). Yngre mennesker bruker lørdag til festing fordi de har søndagen fri til å komme seg igjen før arbeidsuka begynner igjen.
Wikipedia

Lørdagen min består av litt vasking,avslapping, lørdagsgodt og ikke festing..
Har en annen i huset som tydeligvis fikk nok av det siste i går og har konsentrert seg om AVSLAPPING idag.. 
Når han spurte om det var greit han gikk ut igår, sa jeg at da fortjente jeg ei stjernepute.. Vet ikke om han svarte OK på det spørsmålet eller neste, så da tolket jeg det som ja jeg..


Kjøpt på Kremmerhuset, likte den veldig godt:) Av og til bytter jeg om kosestol, så nå er det Ektorpen sin tur..
Nå får jeg finne frem lørdagsgodtet-jippiiiiiii!!

fredag 25. januar 2013

Freddan

Fredag (norr. frjádagr) er ein dag i veka mellom torsdag og laurdag. Han er ein viktig dag i fleire kulturar, som heilagaste dag formuslimar, innleiinga til sabbaten for jødar, og siste kvardagen før helga i den moderne kalenderen som blir brukt i store delar av verda.
Wikipedia

Fredagen min har vært å gjøre minst mulig, so far so good.. Men skal nå snart på jobb, så bør nok skille mellom jobb og fritid tenker jeg..

Har byttet fri imorgen da, så jeg har jo masse helg igjen;) Planer? Nope..


torsdag 24. januar 2013

Husmor/mamma poeng?

Igår kveld i et svakt øyeblikk bestemte jeg meg for å lage skoleboller.. Som tenkt som gjordt, og var ferdig kl 00.30 inatt! Da føltes det ikke lenger som en kjempelur idè..

Men idag stod jeg nå opp og kokte kakao til eldstejenta sin skøytedag, og serverte boller og kakao. Det må vel gi husmorpoeng??


Ok muligens ikke de mest bloggbare bollene(er da ikke baker), men de smaker ihvertfall godt. Så med en direkte usunn start på dagen er nå ungene sendt av gårde med hver sin skolebolle OG ei skive med makrell*kremt* i matpakken.

Min plan for fridagen:

*Finne ut hvordan jeg skal få fiksa dusjen. Jada en av mine barn er ganske så opptatt av å teste ting. Igår testet h*n hvordan dopapir løser seg opp i vannet i dusjen, så vi fikk en aldri så liten oversvømmelse.On the bright side så ble gulvet vasket..

*Få orden på det hekkans kottet/roterommet/klesskapet opp på gangen. Mest har jeg lyst til å rive ned hele veggen og få til en annen løsning der oppe.. Skråtak som gjør klesoppbevaring til en utfordring, og er et skikkelig irritasjonsmoment for den i huset som har med klesvask og rydding å gjøre!!

Men først skal jeg se mine faste tv program.. McCleods døtre og 1-2-3 oppussing..
Er man hjemmeværende så..

mandag 21. januar 2013

Å bestemme hvor skapet skal stå!

Da var helga over, og den har vi hatt i Bergen.
Anledningen var kontroll på BKB. Den gikk forsåvidt greit, men det er den ene verdien som ikke samarbeider...Ingen stor fare per idag, men det er sånn at legene følger med (og det er jo bra).
Resten av helga tilbragte vi hos et vennepar:)

Jeg har et gammelt skap som jeg liker godt og mange har de rundt omkring i landet:) Jeg hadde det i stua når vi først flyttet hit, men jeg fant liksom ikke plassen til det.. Så det har stått på gangen, egentlig litt gjemt. Ikke for at det forsvant akkurat i den tarmen av en gang, men ble litt anonymt.
Så etter å ha lest litt i det nye Boligpluss faktisk, fikk jeg en idè:) Rådførte meg med min gode venninne, etter at jeg hadde smakt litt på det selv, og som vanlig var vi enige;)

Kunne ikke fått mann og barn vekk fort nok idag for det klødde i fingrene *knis*

Skapet skal males (derfor svart/hvitt bilde) pga har fått litt bank av f.eks ivrige barnehender, skal begynne denne uka(håper  jeg..)

Himla fornøyd med den solstripa-not! Ser du fotografen? Trenger nytt kamera og fotokurs jeg! Mannen pleier bare å se dumt på meg når jeg nevner det-why??!!


Dette vet jo selvsagt ikke min mann noe om.. Men i helga skrøt han på seg til kompisene sine at det gjorde ingenting for han om jeg ommøblerte så lenge han slapp å bli med!! Jeg burde jo vært råsterk etterhvert.. Men med litt vilje og tepper til å dra det oppå går det meste!!

I kveld skal jeg i Perfect Home selskap, det er en stund siden sist.. Ikke så rik for tiden, så får håpe fornuften er med meg..

Ha en flott dag<3

torsdag 17. januar 2013

Fridag og nydelig vær!


Rett og slett kry over at jeg har latt bilen få stå litt idag og tatt beina fatt.. Som du ser på instagram bildene nede på venstre side, så har jeg gått litt på stranda:) Jobber med meg sjøl om å få gått mer tur nå, litt gratis trim.. Er typen som er støttemedlem ca 10 av 12 mnd på treningsstudio nemlig *kremt*

En annen form for trim jeg har hatt idag er å bytte om spisebordene. Jeeezez de der bordene er tunge!! Det største problemet er jo å få de på alle fire(koffert), men klarte det til slutt. Det normale å gjøre er jo selvsagt å be sin mann om sånt, jeg veeeet det. Problemet er at dette er IKKE første gang jeg har byttet om på bord, så jeg tenkte jeg skulle lure meg litt på en måte liksom..

Det forrige bordet er svart og passer sånn fargemessig bedre inn, men.. Det har ikke klaffer og tåler ikke så mye, så fornuften seiret denne gang. Har muligens og noe å gjøre med at jeg skal ha barnebursdag om noen uker??

Der på veggen er cellomannen som gubben liker så godt.. Bildet er vel egentlig fint, men trenger ny ramme.. Fort gjordt å fikse det, men koster jo litt...

Tulipanene fra helga:) og ikke gidda jeg skifte lys før fotografering*knis*

Nå er det kveld, tålmodigheten får prøvd seg sånn før leggetid..
 Imorgen kjører the Mosbrons til Bergen. Først kontroll på Haukeland som vi tar ca hvert halvår, og så skal vi overnatte hos et vennepar:) Liker å gjøre noe positivt ut av noe så kjedelig som sjukehusbesøk..
 Og Bergen er jo faktisk en veldig fin by<3

Og vet du hu mor trenger at det skal bli leggetid, for jeg har fått nytt Boligpluss idag ;)
onsdag 16. januar 2013

Bilde ommøblering

Når en lider av ommøblerings mani som meg, har det sine konsekvenser.. Bilder har plutselig ikke plassen sin lenger, de må flyttes og nye hull(!) kommer på veggen..
Nå er jo ikke huset vårt akkurat nytt, så noen huller var det jo fra før som jeg har prøvd å bruke selvsagt*kremt*

Så oppdaget jo mannen da at det ene bildet han faktisk har valgt stod lagret.. Og samvittighetsfull som jeg da er har jeg idag funnet plass til den,og da nemlig skiftet rundt på andre..

Skal ikke vise DET da.. Men i samme slengen byttet jeg ut "utstillingen" på bildehylla :) Da vi giftet oss tok vi utendørsbilder i Rådhusparken i Haugesund, med ungene selvsagt. Fotografen, Audun Munthe, fremhevet grønn fargen fra gresset på noen bilder. Det ble virkelig stiligt på bildene av kidsa som løper:)

Så da fikk jeg litt vårfølelse rett og slett:

Ja det er kommet opp et bilde bak stolen og;)

M for the Mosbrons

Er meningen å ha de i gangen sammen med de andre familiebildene, ting tar jo TID.. Så nå skal de få friske opp her ei lita stund ihvertfall;) Tenker jeg kjøper ei billedlist til gangen jeg..

Nå har jeg hanglet ei uke, så nå synes jeg at energien min kan komme tilbake! Gjør jeg noe, så ligger jeg slips etterpå:( Føler meg lat vet du, ikke bra..

tirsdag 15. januar 2013

Enkel middag er vel lov??

Iris og jeg så på Karlsson på taket idag, og den garpen stjal jo pannekaker!! Iris var faktisk lettere sjokket over alt den fyren fant på,phuuuu tenker jeg da har jeg lært henne noe!!

Men da ble jeg jo frista av pannekaker, har alltid elsket det. Når jeg kom hjem fra skolen ble jeg overlykkelig hvis det var det til middag:) Lillebroren min derimot lurte på hva gale han hadde gjordt for å få den "straffen"-hihi..

Den gode gamle rørebolla mi og håndvispen. Toro, tilsett 12 dl vann!!
Dekket hverdagsbord. Er typen som må ha voksduk;)


Bacon og sukker som tilbehør. Sunt??

Og selvsagt rødsaft! 

Litt blanda glede blant ungene muligens, men JEG er ihvertfall fornøyd..

Mannen? Ligger noe Fjordland i kjøleskapet...

Ikke så veldig husmoremne akkurat idag kanskje.. Ja ja, kan jo ikkje ALLTID være perfekt;)


søndag 13. januar 2013

Hipp hurra for 40-åringen!!

Så var den store dagen her: Liverpool vs Manchester United!!

Neeeida, gubben( ja NÅ er han vel gubbe?) fyller 40 år idag <3

Vi hadde planene klar for å overraske han, selv om han (takk Iris..) visste vi hadde en overraskelse ;)

da det ble så mye "drama" pga den fotballkampen, så kunne jeg jo ikke la være..

Selskapet måtte få et tema: Fotball/Liverpool!!

Vi laget fotball kake:

Den skikkelig hjemmelagde typen!

Vi pyntet med Liverpool ballonger:Og vi dekket selvsagt Liverpool bord:
Ikke nok servietter, så barnebordet ble litt annerledes:


Jepp bursdagsgutten følte seg skikkelig voksen;)
Tror faktisk han koste seg litt og jeg..


Og for dere som lurer på resultatet av kampen, så tapte Liverpool 2-1.. Det er vel egentlig et ikke tema..

Godt når det er ferdig og ikke sant?

Og så vil jeg ønske velkommen til mine nye følgere,kjempekjekt:))

fredag 11. januar 2013

Vi går en tur til barnehagen..

Det er jaggu ikke ofte, men idag gikk Iris og jeg til barnehagen. Det er ikke langt, men det er stort sett drittværet og min latskap som setter oss i bilen..

Tok kameraet med siden været var nydelig<3


Åkrasanden er en laaaang strand som ender ved barnehagen. Vi gikk ned ved Røde Kors som jeg mener er hovedstranda, men ikke sikkert en innfødt er enig med meg-haha..
Når jeg snur meg og tar bilde, så ser du hvor nærme byggefeltet vårt faktisk er( jepp sleng håndkle på skuldera og spurt ned og ta et som regel ISKALDT bad, uansett årstid)
Fina jentå mi med kald nese <3To "sander" borte er barnehagen vår. Tidligere idrettshuset på Åkra. Denne barnehagen har jeg og jobbet litt i, og det er nydelige damer som jobber der<3

Der var vi fremme og Iris er råklar!!

Takk for at du vil ta turen med oss:o)


Mannfolk!!

På søndag blir mannen jeg deler barn og huslån med 40 år.. Perfekt dag å ha kaffiselskap på tenkte jeg. Der tok jeg feil.. I beste kaffitid er det jo Liverpool kamp må du vite.. Og ikke hvilken som helst heller, men vs United!! Så nope han ville ikke ha noe "kake" da, og det var heller ikke aktuelt å benytte seg av den tjenesten vi faktisk betaler 79,- for-opptak!!
Jeg ble jo selvsagt møkksur.. Helt til det egentlig gikk opp for meg at jeg slapp jo faktisk både baking og vasking-yeey!!

Men så kommer det så kjekt rett før jeg skal legge meg(aaaalt for sent):"når tenkte du egentlig å invitera folk på søndag?"

WHAT???

Så halve natta har jeg vridd og vrengt på meg og kriseplanlagt kaffiselskap!! For jeg har faktisk jobbehelg, og hele lørdagen er jeg på jobb. Ergo ikke kjempegod tid til kakelaging!!

Tenker dette får bli et samarbeid med Toro!!

Mannfolk altså,, skjønner ikke at sånt trenger litt planlegging??!!

FLAKS for han at han har smilehull!!


torsdag 10. januar 2013

Da er jeg vel hjemme igjen etter 4 års kontroll. 4 åringene tror mammaen er på jobb, vel husmor er jo og et yrke? Ikke så godt betalt eneste..

Ikke vant til å måtte få meg selv og unger klar og ut av dørene tidlig om morgenen. Vel ja er ikke 8 tidlig? Nei? Er ikke plaget med denne tidsklemma som jeg har hørt om.. Liten stilling samt butikk som ikke åpner før kl 10 gjør en person godt vant;)

Snuppa ble nå dresset opp i råsa kjole og glitrende sko, og selvsagt nydusja(glemte å klippe neglene-pokker..) Gjennomsnittelig høyde og vekt, synet perfekt(med mindre hun er svært langssynt fikk jeg beskjed om), kan telle osv...Det er jo nærmest som å gå opp til eksamen!! Håper for alt i verden at den håpefulle svarer korrekt og gjerne noe veldig smart!! Kanskje litt pushing fra mor?? Vel alt ok!!

Nå nyter jeg huset for meg selv, slipped into something comfortable(dvs baggy clothes) og tenker på alt som bør gjøres..

Igår fikk vi inn noen nye puter, blant annet pelsputer..

Det er vel det nærmeste jeg kommer mink..

Du ser den er helt ulik den andre pelsputa?

Og at den matcher mink teppet?


Takk ;)

Venter nå utålmodig på sola som er meldt, sånn at jeg kanskje får tatt meg en luftetur.. Får lage meg noe godt mens jeg venter:)